Att hantera en förälder som arbetar hemma

Alla föräldrar som har försökt fokusera på  uppgiften  , samtidigt som de tar hand om barnen, vet hur utmanande det kan vara. För många som arbetar hemifrån är denna utmaning en del av deras dagliga liv.

företag, starta ett företag, hemföretag, internetföretag, arbeta hemifrån, arbeta hemma, e-handel, e-post, e-post, online-verksamhet

Om du inte är självständigt rik eller har en mycket framgångsrik make, måste varje förälder möta ett viktigt beslut – om du ska arbeta utanför hemmet eller arbeta hemifrån.

Många väljer det traditionella alternativet att arbeta utanför hemmet och befinner sig att spendera för mycket tid borta från sina barn, samt att försöka jonglera dagis och hälsoproblem, samtidigt som de försöker trivas i sitt valda yrke.

Andra föräldrar väljer en mindre traditionell väg att arbeta hemifrån. Även om de inte utsätts för problem med dagis eller barnsjukdom, kämpar de med en annan typ av problem med att balansera hem och arbetstid.

Alla föräldrar som har försökt fokusera på  uppgiften  , samtidigt som de tar hand om barnen, vet hur utmanande det kan vara. För många som arbetar hemifrån är denna utmaning en del av deras dagliga liv.

Så hur hittar föräldrar som arbetar hemifrån rätt balans som gör att de kan vara produktiva arbetare  samtidigt som de är bra primära vårdgivare?

Det första du ska göra är att skapa en prioritetslista för de uppgifter du vill utföra på en vecka. Det är bättre att planera konservativt i en vecka eftersom ibland oväntade händelser här och där kan spåra ur dagen även i de bäst förvaltade hemmen.

Gå nu tillbaka genom listan och markera objekt som behöver din fulla koncentration. Till exempel något som du inte kan göra när du återmonterar transformatorn.

Ditt nästa steg blir att utarbeta två scheman. Den första kommer att täcka ditt barns dag. Jag tror inte att du behöver planera varje minut, men kanske ge en allmän översikt i en halvtimmes bitar. Försök att hitta en balans mellan aktiviteter som involverar föräldraskap på hög nivå och föräldraskap på låg nivå.

Till exempel, när min son först vaknar, är han inte hungrig och vill inte riktigt ha mycket av mig. Han tittar gärna på lite tv medan han vaknar helt. Det här är en föräldratid på låg nivå som jag är i närheten, men eftersom han inte kräver mycket av mig, är jag fri att arbeta.

När han är helt vaken byter vi till högt föräldraskap. För tillfället brukar jag spendera tid på att interagera med honom, kanske hjälpa honom att sätta upp konsttillbehör eller designa sin uppsättning tåg.

När jag väl är fullt involverad i min verksamhet , då har jag en liten tidsram för att fokusera på mina egna projekt. Han kan ha det bra, men han gillar att dela sina spel och konstprojekt med mig, så även om jag kan arbeta kan jag verkligen inte göra något som kräver en hög koncentrationsnivå.

Då är det dags att bli förälder på hög nivå när vi förbereder lunch och sedan lägger lite tid på att läsa. När min son var yngre skulle det sedan leda till sömn och jag kunde ha haft en timme eller två av topptidsarbete. Men han tupplurar sällan nu. Vi kämpade med den här nyöppnade terminen ett tag , men jag bestämde mig för att det verkligen behövde lite ledig tid, vi behövde lite vila, och det tog mig ett tag att göra det seriösa arbetet. Vår nya plan innebär att han tillbringar en lugn timme i sitt rum. Jag sätter på en CD (helst en minst 60 minuter lång) och kan tyst ha kul som hon väljer i hans rum. Han kan läsa eller spela, men han måste vara tyst. Vissa dagar slutar i sömnen, och andra dagar njuter vi bara av en liten paus från varandra.

Efter denna paus går jag igen in i föräldraläge på en hög nivå. Vi kommer att spela ett spel, gå en promenad eller besöka parken. På sommaren är det dags för oss att gå till den gemensamma poolen. Min son förstår att den här gången är det hans belöning för att låta mig göra lite arbete tidigare på dagen och det här är mitt sätt  att låta honom veta att han är viktig för mig.

Vissa kvällar ska jag få lite mer tid till jobbet efter att vi har bråkat lite med familjen. Min man kommer att tillbringa lite en-mot-en-tid med vår son och ta hand om badet och andra godnattförberedelser. Jag brukar hamna i tid för att ta hand om historien om att stoppa in och god natt.

På helgerna brukar min man ordna några timmar antingen på en lördag eller söndag när han är huvudansvarig för barnomsorgen så att jag också kan göra lite arbete.

På detta sätt lyckas jag driva en lönsam online-verksamhet  , samtidigt som jag fungerar som primär vårdgivare för min förskoleson. Jag gör inte motsvarande en 40-timmars arbetsvecka, men genom att koncentrera mig på att utföra små uppgifter under dagen lyckas jag uppfylla alla mina prioriteringar och lite till.

Jag vill också dela med mig av några ytterligare tips om hur man balanserar arbete och familj hemma.

~ Lär ditt barn att vara självständigt. Min son kan klä sig själv och till och med förbereda sina egna snacks. Han kanske inte har på sig de kläder jag skulle välja, men sedan sparade han mig tid och vem mer kommer att se honom bära den konstiga ensemblen? Jag gör det enkelt för honom att göra frukt, vattenflaskor, juicelådor, ost och kex, så när han är hungrig kan han servera sig själv (även om han kan ta med mig en låda juice för att sätta in halm eller förpackning för att öppna). Jag oroar mig inte för vad han äter och han känner till reglerna om smulor och röran. Mitt kontor ligger bredvid köket så jag kan observera och ingripa vid behov.

Lär ditt barn att vara ansvarig. Ge ditt barn ansvaret för att plocka upp sina leksaker och förvara dem. Det kommer inte bara att göra ditt liv enklare senare när du behöver ta hand om hushållssysslor , men det kan köpa dig lite tid att få jobbet gjort.

~ Ställ in uppspelningsdatum. Jag lärde mig att speldatum är en vinnande kombination för mig som förälder som arbetar hemma. Det är faktiskt lättare att underhålla två fyraåringar eftersom de tenderar att underhålla varandra och när det är dags att slå tillbaka får jag timmar ledigt för att fokusera på mitt arbete.

~ Titta på samhällsaktiviteter. Erbjuder ditt bibliotek en sagoklass för barn? Detta ger mig möjlighet att utforska i biblioteket, göra anteckningar för kommande projekt eller till och med logga in på Internet. Min son gillar att besöka biblioteket och vi brukar gå en annan dag i veckan och han kommer att leka, arbeta med pussel och titta på böcker medan jag kan göra lite arbete i närheten.  På samma sätt kan de ta en bärbar dator eller anteckningsbok till parken medan den spelar på lekplatsen. Jag lärde mig till och med att arbeta på ett lokalt McDonald’s lekrum.

Slutligen måste du och din familj lära dig tålamod och förståelse. Du måste förstå att ditt arbete måste utföras i små bitar. Ditt barn måste lära sig detta, även om det är din högsta prioritet, betyder det inte att deras plötsliga behov av juice har företräde framför allt annat. Hela din familj behöver lära sig att hushållsarbetet är tredje på prioriteringslistan och att om hela familjen har bidragit till röran , då kan hela familjen bidra till att städa upp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.