Bostadsmarknadens fallgropar och hur jag fastnade

Marcelo har skräp i fastighetsspelet så du behöver inte.

Bostadsspelet i Gainesville Virginia, än mindre i alla andra områden i Virginia, har blivit något att håna åt. Jag menar, uppenbarligen, under fastighetsboomen tjänade alla pengar utom de som tittade på från sidlinjen och hoppade på tåget när det drog iväg bara för att glida och bryta ner på spåren. Välkommen till min värld.

Jag är en 26-årig arbetslös ung man som har gått lite överbord, men han har åtminstone modet att spotta på sin erfarenhet online så att andra kan dra nytta av det. När allt annat misslyckas, blås av ånga och låt världen känna din smärta. Jag bor i Gainesville Virginia (ja, det finns en annan Gainesville förutom Florida) med min fru, en vacker liten flicka och svåger, och du kanske undrar vad i vi gör i 5 sovrum, 5 badrum, 4-nivå, 3,800 kvadratmeter .25 tunnland egendom när vi knappt har råd med det? Jag ska berätta vad han försöker göra, men pojken gjorde det som träffade oss rätt i käften.

Vi köpte vårt hem från NV naivt eftersom vi kan hoppas på att vända den här hamburgaren och laga den på andra sidan, men det är vi som har vänt och när det gäller intäkter förlorar vi definitivt en dollar eller tre. Hur kan jag vara så dyster över det hela, så livet är knappast över för mig, min fru, min dotter och min svåger så jag har verkligen ingen anledning att klaga, särskilt eftersom jag är vid god hälsa och i ett gott sinnestillstånd. Men har det skadat vår familj, ja, mer ekonomiskt än något annat och jag skulle råda unga bostadsköpare att sakta ner dina uppdelningar när de hoppar in i ett nytt hem.

Inte för att skylla på NV-hus, utan använde egna bedömare baserat på försäljningen av sina överprissatta bostäder, och till och med för att fortsätta spekulera i att vårt hem är värt 100 000 mer än vad vi betalade för det.

HEJ ALLA, låt oss klargöra en sak här ok, först och främst aldrig och jag menar ALDRIG gå efter byggarnas ord när de säger att en fastighet är värd mer än vad den verkligen är, de har skjutit det heta skräpet ner i halsen hela dagen, om du verkligen vill köpa det fina nya hemmet får du alltid en oberoende bedömning, ALLTID! Eftersom jag ska berätta vad du kan förlora mer än värderingspengarna kan du vara på väg över huvudet, särskilt om du vill vända på fastigheten och tro att du redan har kapital i fastigheten. Först och främst kommer du att spendera mycket tid, och mina damer och herrar, tid är inte pengar för poster du inte kan tjäna, multiplicera, låna eller betala tillbaka som du kan med pengar, så snälla ta med din tid i någon fastighetsinvestering och helvetet något annat i ditt liv.

Så vi förstår att en del raka nya husbyggare kommer att ge dig himlen och marken för att göra en försäljning, har du ett beslut i allt detta?  Naturligtvis gjorde jag verkligen det och jag förstörde och jag betalar dyrt för det jag tror att min inteckning är 5 gånger vad jag tjänar 5 GÅNGER! Jag trodde vid det här laget att jag skulle vända på den här pengagrisen som bokstavligen äter mitt kapital levande (det lilla jag har kvar).

Du kan säga hej MR. 5 gånger vad du tjänar vad du röker? Men sanningen är att det är hela poängen. Unga människor köper för att vända och tjäna pengar och det är vad de verkligen försöker göra är att vända så vad de bryr sig om om de inte har råd med en fastighet 6 eller 7 månader på vägen tror att det kommer att bli någon annans problem då och du måste förstå att du aldrig ska köpa dina pengar eftersom ingenting är en säker satsning,   men återigen får du stor avkastning med mindre investering i risk (men det är varken här eller där, men säkert mer här än där).

Nu har vi blivit ett samhälle som kan få lån utan tillräckligt med inkomst för att ha råd med dem. Du kan vända hamburgare på McArches (och det är inget fel med det) och äga 3 hus lita på att jag gör skatter och jag har sett det mycket i år. Finns det någon nivå av bostadsbedrägeri? Ja, det är säkert, men jag är inte en skiljedomare (eller arbi-förrädare) i det här spelet och jag kommer inte att sälja någon, det är säkert.

Men tänk ett ögonblick varför detta är en viktig livslektion för er unga och gamla människor som inte har någon aning (resten av er vet förmodligen det) banker gör inte lån med anständiga lån för stora belopp (mer än den genomsnittliga personen har råd med) och förväntar sig uppriktigt sagt att ha en låg nivå av standard (standard betyder människor som inte längre har råd med en inteckning och ger upp det bokstavligen “avskärmning”) Det är galet.

Dessa banker har höjt marknaden för om du kan köpa över dina medel, så är ditt mål att köpa mer utan rädsla (initialt), och det betyder att människor kommer att höja priserna på husen de säljer eftersom bankerna ger billiga pengar (då är räntorna låga) och plötsligt kommer uppskattningarna att täcka dessa orimliga belopp eftersom hus säljs till dessa höga priser så att de i huvudsak är “värda” så mycket,  men det är de verkligen inte, allt är spekulationer. Och när förhandlingsfrenesin börjar går priserna upp och upp tills folk äntligen slutar köpa för att de säger hej “Jag betalar inte 500 000 dollar för en lägenhet med ett sovrum i Washington DC” och sedan börjar tyngdlagen komma in. Det är en kliché, men hej “det som går upp måste komma ner” och marknaden kommer att krascha hav för om det inte händer kommer nästa generation inte att kunna köpa någonting.

Vad jag säger är att när dessa marknader går ur hand, eftersom allt är cykliskt även om denna boom 2003-2005 var som ingen annan i historien, vill du inte köpa hus som jag. Du vill vänta som ett tålmodigt litet bi eller titta på andra marknader där människor flyttar sina pengar vart de än är norr, öster, söder och väster eller på börsen (även om det är så volatilt att jag inte ser människor investera i det i sinom tid på grund av fallet i 01 ′, men den här generationen kommer så småningom att glömma att informera nästa och livets cykel kommer så småningom att glömma att informera nästa och livscykeln kommer att börja igen).

Så kort sagt, det var min erfarenhet, jag skyller på nv hem eller banker, inget sätt efter alla byggare fortsätter med ekonomin, och bankerna (även om de alltid vinner) hjälper dig att fortfarande dra nytta av din investering om jag köpte när marknaden går upp (återigen är det svårt att göra det låt inte den rika snabba fastighetsgurun berätta något annat eftersom det är allt baserat på spekulation) då skulle bankerna vara särskilt användbara för mig eftersom jag kunde dra nytta av deras 100% finansiering och köpa mig en fastighet som säkert kommer att öka i värde eftersom jag har gjort den nödvändiga forskningen och insett att det är en tillväxtekonomi på detta område och att detta är deras betydande jobbtillväxt, både utveckling och utveckling etc. Men den viktigaste faktorn skulle vara att jag köpte till rätt pris, inte till något överblåst värde. Och kom ihåg det faktum att om du köper något som faktiskt bara är värt hälften av det värdet, se upp för som du kanske har märkt att inkomsterna inte har skjutit i höjden eftersom fastighetsvärdena är så försiktiga när du biter ost i en fälla för det kan det bara vara ruttet och du kommer fortfarande att bli knäppt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.