Hur du utnyttjar ditt mest kraftfulla marknadsföringsverktyg

Tänk om du kunde nå tusentals framtidsutsikter, bygga fruktbara, proaktiva relationer med dem och regelbundet hålla dig på toppen med dem … och inte spendera en förmögenhet i processen?

Om detta låter för bra för att vara sant, har du inte behärskat konsten att utnyttja ditt företags internetstrategi. Webbplatsen är ett av de mest unika och kraftfulla marknadsföringsverktygen du har, om du utvecklar och använder den korrekt. Det kan också vara en enorm dränering på förlorade pengar och resurser om du inte vet vad du gör.

Nyckelord:

marknadsföringsstrategi implementering marknadsföring framgång marknadsföring marknadsföring marknadsföring marknadsföring

Artikelns brödtext:

High Techs höga touch

Det finns två komponenter i detta kraftfulla marknadsföringsverktyg – själva webbplatsen, tillsammans med en väl genomtänkt internetstrategi . Gjort korrekt, här är vad webbplatsen och onlinestrategin kan göra för dig:

 • Bygg relationer. Din advokatbyrås marknadsföring handlar om att skapa och upprätthålla en förtroendebaserad relation med dina avsedda och nuvarande klienter. En bra webbplats och online-marknadsföringsstrategi kan göra just det, utan att behöva mer än du dyrbara fakturerbara timmar för att vara närvarande i dina kunders och potentiella kunders liv.
 • Tryck på nya marknader. Varför kommer kunder till dig i första hand? Är det för att de har ett verkligt problem, ett omedelbart behov och inget annat val än att anlita en advokat? Tänk om du kunde dra nytta av en mindre krisliknande, mer proaktiv marknad som gjorde att du kunde flyta mer förutsägbart och långsiktigt? Det är fantastiskt att en integrerad marknadsföringsstrategi för internet / offline, fokuserad på din webbplats, kan göra detta åt dig.
 • Påskynda din försäljningscykel. När någon ringer dig finns det en god chans att de redan har besökt din webbplats. Med rätt internetåtkomst kan du öka ledningens förtroende för att ditt företag har rätt att ringa, minska antalet okvalificerade framtidsutsikter, uppmuntra en “uppmaning till handling” och starta en långsiktig anslutning.
 • Håll dig i sikte och sinne. Ordspråket “utom synhåll är utom synhåll” är sant, även i juridiska frågor. Det finns helt enkelt ingen garanti för att en befintlig kund kommer tillbaka till ditt företag nästa gång de behöver liknande tjänster. För många variabler och influenser kan medla, särskilt om det går mycket tid mellan behoven. Din webbplats och onlinestrategi kan smärtfritt överbrygga klyftan mellan långvariga, “off-line” aktiviteter som är i kontakt (dvs. telefonsamtal, direktreklam, kundundersökningar) som ofta är svåra att ta tid att genomföra och dyra att genomföra.
 • Turboladda dina ansträngningar inom affärsutveckling. En välgjord webbplats kan vara “navet” för ditt företags närvaro på marknaden. Helst är din webbplats den första platsen potentiella kunder går när de får reda på ditt företag genom en remiss, medan de nätverkar, i tryck eller kanske en direkt post. När de väl är på din webbplats kan du utbilda dem, bygga deras lojalitet och självförtroende, visa deras resultat och motivera dem att vidta åtgärder … allt för en bråkdel av tiden, energi och pengar som dessa saker kräver off-line.
 • Hantera dina marknadsföringsdollar klokare. Skulle det inte vara bra om du kunde berätta vilka off-line marknadsföringsaktiviteter som lönar sig och vilka som inte gör det? Med rätt tillvägagångssätt kan du göra just det, med hjälp av din webbplats – och kärnteknik – som ett verktyg för “uppmätt marknadsföring”. Du behöver aldrig undra om pengarna du spenderar på direktreklam, nätverk eller publicitet är värda det – du vet säkert!

Grunderna

Pengarna du spenderar på en webbplats och marknadsföringsstrategi är lika bra som det arbete de gör för att du ska göra “surfare” till riktiga kunder. För en webbplats som arbetar hårt och uppnår resultat, här är vad du ska tänka på.

 1. Funktion över form. Det finns många visuellt tilltalande webbplatser som är långt ifrån vad kunder och framtidsutsikter verkligen letar efter. När någon besöker din webbplats vill de …
 • snabb belastning
 • vara lätt att läsa
 • ge en rad information (inte alla kommer att läsa allt, men de lockar alla och motiverar olika saker – så du måste erbjuda allt)
 • göra det lättare att kontakta dig
 • stör inte eller slösa tid med onödiga effekter
 • lätt att skriva ut
 • kanske lära dem något de inte visste. Grafisk design är ett mycket viktigt element på alla webbplatser, men det borde inte vara det som driver innehåll, navigering och användbarhet. Mest av allt bör den sträva efter innehåll och navigering lika.
 1. En lång, välskriven kopia är till salu. Tro det eller ej, men om det du säger talar till din målgrupp på det språk som gäller för dem, deras problem, deras värld och deras behov, kommer de att läsa mycket mer än du tror. Nyckeln är dock att det du säger måste handla om dem, inte om ditt företag – åtminstone inte till en början.

Detta går tillbaka till de marknadsföringslagar som diskuteras i den första artikeln i denna serie, “Hur man sätter lag och ordning i marknadsföringen av din advokatbyrå.” (på vår webbplats i http://www.growyourlawfirm.com under Gratis resurser: Artiklar). De flesta professionella serviceföretag bryter mot denna regel … och de slutar låta liknande. Skilj ditt företag genom att skriva innehållet på en webbplats som talar om dina kunders världsbild, inte din. Utbilda dem, motivera, lugna, övertyga, informera och få dem att agera.

 1. Ladda värdet. Ge dina webbplatsbesökare en anledning att stanna och “tagga” deras webbplats eftersom den är så värdefull. Öka deras kunskap och hjälp dem att känna sig kompetenta varje gång de går till din webbplats och de kommer att bli kär i ditt företag. Ironiskt nog, ju mer du delar om vad du vet, desto fler människor lockas till ditt arbete och kommer att tro att dina tjänster är mycket värdefulla, inte nödvändigtvis onda, och att de är värda vartenda öre de betalar.
 2. Integrera online med off-line. Tänk på hur du får nya kunder nu – från mun till mun? Rekommendationer? Nätverkande? Ett inledande brev? Citerat i pressen? Vanligtvis är detta genom off-line aktiviteter. Medan du är på det, bjud in människor att besöka din webbplats och låt henne göra det första arbetet med att bygga relationer åt dig. Följ din första introduktion med en e-postlänk till din webbplats och en inbjudan att prenumerera på ditt företags kostnadsfria nyhetsbrev via e-post. Bifoga en artikel du skrev specifikt om de problem du har kontaktats om. Följ telefonsamtalet för att se om de fick artikeln och fortsätt konversationen.

Du kan få en ny klient direkt, men om inte, höll du kontakten genom ditt månatliga nyhetsbrev via e-post som påminner dem om hur värdefull du är och tvingar dem tillbaka till nytt innehåll på din webbplats. Innan du vet ordet av har du en ny klient, och många tunga lyft har gjorts av din fantastiska webbplats.

Även om ditt företag har en webbplats, se hur hårt det fungerar för dig. Kom ihåg att marknadsföring handlar om att skapa och upprätthålla relationer med din målgrupp och nuvarande kunder. Dra nytta av kraften i en välgjord webbplats och internetstrategi, och denna process blir mycket enklare!

™ hjälper professionella tjänsteföretag att locka fler kunder, stabilisera sin verksamhet och ta sina metoder till nästa nivå.

För att lära dig mer om våra webbplatsrevisionstjänster, Marketing Your Professional Services Firm Clinic, marknadsstrategicoaching, 3-timmars marknadsstrategianalys och en dags inlärnings- och strategisession, besök vår webbplats http://www.GrowYourLawFirm.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.