Online blomma problem

Låt mig göra det klart att du inte absorberas av antalet värdelösa ord Det har varit många artiklar och rekommendationer för att välja rätt butik. Denna text täcker punkter som ingen har betonat.

1 En av anledningarna till handeln.

Tro mig, på den växande blomstermarknaden bör blomsterhandlaren vara åtminstone uppfinningsrik för att möta kundernas krav. Vad står vi inför här i X-SOVJETUNIONEN-området? Vi hävdar att vi når svåra områden och det är sant. Vi har kommit till oss…

Låt mig göra det klart att du inte absorberas av antalet värdelösa ord Det har varit många artiklar och rekommendationer för att välja rätt butik. Denna text täcker punkter som ingen har betonat.

1 En av anledningarna till handeln.

Tro mig, på den växande blomstermarknaden bör blomsterhandlaren vara åtminstone uppfinningsrik för att möta kundernas krav. Vad står vi inför här i X-SOVJETUNIONEN-området? Vi hävdar att vi når svåra områden och det är sant. Vi har kommit till dem i minst 5 år + Tror du inte att detta skulle bli en vanlig sak här. Du har helt rätt i att tänka på det här sättet. Vi kan nå de svåra och urbana områdena i Ryssland, FSU – det här är marknadens särdrag, men vi kan göra mycket mer. Med ett relativt stabilt ekonomiskt läge och så kallad tillväxt kan och föreslår vi mer service och bättre kvalitet. Faktum är att vi ständigt kämpar för mångfald och skönhet 🙂

Så om butiken listar det enda “vi levererar till ALLA platser i Ryssland, FSU” som den enda eller främsta anledningen till beställning – menar du “de är föråldrade”

2 Butiker med ett val.

Efter föregående sammanfattning kan jag rekommendera att du “är uppfinningsrik” Fråga mer och var kräsen. Den ryska blomsterskolan utvecklas från dag till dag. Professionella är redo att föreslå arrangemang som inte bara är enkla rosor i konstgjord förpackning, utan också mer exklusiva blommiga verk. Det finns en lösning för kräsna kunder även för svåra destinationer.

Så, om du ser ett förslag om begränsade arrangemang med några blandade buketter – överväga “det kommer äntligen att leverera en bukett som kommer att se annorlunda ut, innehåller olika blommor (den så kallade blandade buketten med kryddiga blommor – vad är det här?) och all färg som finns kvar i beståndet hos den inhemska blomsterhandlaren) – de är inkonkrate eftersom de arbetar under de förhållanden som föreslagits av andra.

3 En bukettbutik.

De flesta blomsterhandlare uppdaterar aldrig en webbplats som föreslår nya leveransarrangemang. Så du har liten chans att skicka något nytt om du är en vanlig kund.

Det är dags att tänka “om jag äntligen beställer med dem och de ger mig rabatt (eftersom de flesta blomsterhandlare verkligen sätter rabatter) vad skulle jag göra med rabatt om jag inte hade något nytt att beställa?” – Stillastående

4 Ett alternativ

Var inte rädd för att beställa annorlunda än arrangemanget av rosor. Lita på mig en vacker blandning av blommor med liljor eller gerberor, andra blommor med naturlig dekoration, blommiga tillbehör etc.  det kommer att vara mycket önskat såväl som för kreativitet som lätt kan konkurrera med den vackra friskheten hos oredigerade rosor. Du tror också att de flesta butiker föreslår ett “dussin röda rosor” av medellängd som vanligtvis inte anges i beskrivningen. Röd färg som också kan kallas “valp, vinös etc.”Så kom alltid ihåg att det alltid finns ett alternativ till att beställa rosor som kräver att man kontaktar ledningen, kontrollerar “längden, färgen och leverantören av rosor – till exempel holländska eller ecuadorianska” Inte konstigt att de flesta butiker levererar ecuadorianska rosor till priset av holländska.

5 Propaganda för leverans samma dag.

Låt mig förklara detta, bara ett fåtal amerikanska och internationella nätverk handlar direkt med lokala blomsterhandlare i destinationsstäder. För att vara ärlig utvecklar bara ett fåtal stora butiker sina nätverk genom att etablera direkta avtalspartnerskap på platser. Så tänk bara att mellan dig och mottagaren finns det minst 2, men vanligtvis 3-4 mellanhänder. Detta bör säkert orsaka förseningar och ibland förvirring. Det är därför som de flesta PF-butiker inte tydligt kan ange om ordern levererades eftersom informationen kunde gå förlorad under överföringen från mellanhand till mellanhand. Detta kan vara motiverat för välrenommerade blomsterhandlare som fortsätter att kämpa för att sänka priserna och utveckla ett nätverk av direkta partnerskap. Men de flesta butiker är helt enkelt lata för detta, fortsätter att annonsera “fångsten” av omedvetna kunder och säger att de är ett lokalt nätverk av blomsterhandlare tills de är. Jag fortsätter att hitta våra blomsterarrangemang på olika ställen till priser som är dubbelt så höga som vi föreslår.

Om du vill ha namn, vänligen kontakta mig direkt. Så de stjäl ständigt bilder av blommor från webbplatsen och föreslår samma varor till högre priser. Så, beställning på de flesta webbplatser tycker att “Jag hanterar mellanhänder och jag är villig att betala dubbelt så mycket pris för nöjet att shoppa här”

6 bedragare, bedragare, bedrägerier, garantier?

Och den här välkända historien med bedragare och adressverifiering …

Vi föreslog bara den här tjänsten eftersom vi inte hade något att göra med den. Våra kunder fastnar ibland med bedragare som är många online. Eftersom de flesta av dem är hedervärda män, litar de på damerna och försöker lysa upp dagarna med blommor. Bedragare tillhandahåller falska

adresser och vi måste bara ta itu med det faktumet. Nu tror du att en dags butiker säger att leveransen utförs på en adress som tillhandahålls av bedragare, och kunden har inte möjlighet att verifiera informationen. Hur det finns en dubbel lögn, först en bedragare, sedan en butik.

Kan du fråga vad du ska göra? Ingenting egentligen, det här är ett fall av handelsrykte. Tidigare hade vi några problem med vissa kunder som var säkra på att adressen var giltig. De försökte övertyga oss om att de hade beställt på adressen tidigare och leveransen lyckades. Så det enda sättet att bevisa ett tidigare “framgångsrikt leveransbedrägeri” är vårt rykte och antalet vanliga kunder. Tänk dig att kommersiellt finns det ingen fördel med att butiken returnerar pengar för en beställning som görs på en falsk adress, det här är för det mesta huvudvärk. Dessutom subtraherar adressverifiering administratörer från felsökningsprocessen. Så först spenderar vi tid, pengar, ansträngningar, tar ansvar för att informera kunden om falska uppgifter och bara för att upprätthålla ryktet. Naturligtvis är det mycket lättare att “slutföra” en beställning på en falsk adress och glömma det. Se åtminstone till att webbplatsen listar adresserna till bedragare för kundens bekvämlighet.

Roligt faktum: Vissa köpare bestämmer sig för att skicka blommor bara för att de behöver en adresskontroll. Men det är bra, så snart vi kan vara till någon hjälp. Förtroende är en värdefull sak.

Så när du beställer på en okänd plats tänker du: “Jag behöver inga garantier eftersom det är värdelöst, jag förstår möjligheten att bli lurad”

7 Inriktning och hälsosam miljö!

Sammanfattningsvis. Det är svårt att vid första anblicken upptäcka tillförlitligheten och kvaliteten på tjänsterna. Även om du inte ignorerar intrycket att butiken sänder via Internet: hur den hälsar dig, hur de följer dig under hela beställningsmetoden. Detta är viktigt eftersom du ska känna den viktigaste och viktigaste idén. Som du kan föreställa dig är denna idé inte bara att tjäna pengar, men det gör människor åtskilda av små och långa avstånd nöjda eller till och med glada. Det kan man alltid säga. Om butiken är ambitiös, “hälsosam”, vilket betyder bra för sig själva och de människor som de arbetar för, inriktade på den allmänna idén om kundnöjdhet då … Detta är din garanti för att personer som samlas in under ett visst varumärke kommer att behandla din beställning som en personlig fråga. Detta lovar att leverera blommor tillsammans med dina känslor, känslor eller avsikter investerade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.